Tuesday 13 March 2018

Galapagos - Marquesas Rapport 5

--Dag 13
Nä, nu får någon annan mindre tävlingsbenägen fatta pennan och berätta om hur vi har det ombord!
Vi hade några tuffa dagar med mycket vind och squalls som kom över oss stup i kvarten. Allt ombord kändes fuktigt och vi kunde ju inte vädra heller p.g.a. det myckna regnandet.
Per lyckades dessutom få in en stor del av Stilla Havet i sin hytt då fönstret stod öppet och Bijou gjorde en rejäl nigning i vågorna.
Varför håller vi på med det här? kan man ju undra då det finns torra stillastående hus att vistas i.

Men efter regn kommer solsken.....vi har nu haft två underbara dagar med blå himmel, lagoma vindar och allt har vädrats ur och torkats upp. Livet leker igen!
Idag har vi haft ett gäng delfiner som simmat i kapp med Bijou. Dom hade verkligen en show och tävlade i vem som kunde hoppa högst. Sedan kom en stackars ensam seagull och flög runt, runt med avsikt att landa och vila på masten. Vad gör denna lilla krake så här långt från land? Vi har nu ca 600 sjömil kvar till Hiva Oa, det räknar vi tar 4 dagar.

Fiskelinan är ute igen, men som plan B serveras det kassler med ananas till middag. Mathållningen funkar väldigt bra och vi äter gott varje dag. Vi har 2,5 timmars pass dygnet runt och jag tycker nattpassen är fantastiska (förutom då vi hade squallsperioden). Igår hade jag en helt stjärnklar himmel att drömma bort i, medans Bijou forsade fram i vågsvall med mareld som glittrade. Finns det liv där ute tro?

Det skulla vara kul att få en hälsning hemifrån. Skriv gärna till vår "nya" mailadress till sjöss: bijou@onsatmail.com

No comments:

Post a Comment