Thursday 8 March 2018

Galapagos - Marquesas Rapport 3

--Nu är vi inne på det nionde dygnet och under kvällen kommer vi att vara halvvägs till Marquesas. Just nu verkar det som om vi skulle klara resan på 17 dagar, istället för de 19 vi tidigare räknat med. Det ser ut som om det blir den genomsnittligt snabbaste etappen någonsin för World ARC mellan Galapagos och Marquesas.
I förrgår fick vi äntligen lite ostligt inslag i vinden och vi satte vårt hemliga vapen (nåja, det kanske inte är så hemligt längre) stagsegelsättningen och Bijou rusade iväg. Tyvärr drog vinden mer och mer på syd och satte oss för långt norrut och natten till idag då Roger löste av Elisabeth vred vinden plötsligt 20 grader på syd. Vi gick nu helt fel kurs och efter att ha laddat ner en väderfil som bekräftade eländet beslutade vi oss för att byta segelsättning till traditionell sådan. Sagt och gjort - kl 02.00 väcktes besättningen och skickades fram på fördäck.
Marty och Per gjorde ett professionellt jobb och efter en kvart ångade vi på igen, fast i rätt riktning.
"Jag är ledsen att behöva väcka er", sa kapten
"That´s what we are here for", sa Mardy.

Elisabeth skämmer bort oss med hemmagjord yoghurt, nybakat bröd och äpplekaka och vi andra myser.
Vi håller upp med fisket några dagar; det blir lite tjatigt att äta tonfisk och mahi-mahi varje dag. Dessutom vill vi ju inte rovfiska Pacific.
Hur går det i racet då? Jodå, vi håller undan för de jagande hundarna, men på slutet blir det nog svårt när alla hänger upp sina stora ballongsegel.

Allt är väl ombord.

No comments:

Post a Comment