Sunday 4 March 2018

Galapagos - Marquesas Rapport 2

Vi har nu avverkat fyra dygn av de arton vi prognostiserar att det tar att komma till Marquesas. Vi är nu nere på drygt femte latituden syd och har kommit in i passadvindsbältet. Vindarna är mer sydliga än normalt; de kommer från sydost och vi seglar med upplevd vind tvärs båten. Vi som hade tänkt oss att slöra fram på Pacific får nu klättra på väggarna för att ta oss fram på båten. Nåja, riktigt så illa är det inte.
Fisket har ännu inte gett något för magen, dock för ögat! Med hjälp av en ståltafs och knoparna Bimini twist, Albright special och Haywire twist skapade vi (ni har väl redan förstått att Roger inte var inblandad i detta) ett bete som lockade en vackert blålilaskimrande sailfish som var väldigt vacker för ögat, men inget att äta enligt Mardy. Firren återbördades flämtandes tillbaka i havet.
"Sportsfishing", sa Mardy.

PRESSTOPP!!

I skrivande stund attraherade vårt bete en gulfenad tonfisk som bärgats och just nu kotletteras. Vikt ca 3-4 kg! Vi behöver alltså ingen plan B för middag ikväll! Yes!!
Under Elisabeths vakt tidigt i morse fick vi besök av en val som vi tror var av typen kaskelott. Den var nog ganska ung eftersom storleken var blygsam. Men frusta kunde den!

Seglingen går fortsatt bra och vi leder vår klass, även om konkurrenterna har tagit upp jakten på oss och knappat in något.

Vi har fått problem med vår mailadress bijou@mailasail.com som går genom Inmarsat och tvingas nu använda vår reservadress bijou@onsatmail.com som vi når genom Iridium. Så om ni vill ge oss uppmuntrande hälsningar är det den senare ni ska använda.
I övrigt är allt väl ombord och dagarna flyter på i rutinernas tecken. Jag undrar om jag kanske hinner börja läsa en bok idag...

No comments:

Post a Comment