Saturday 12 May 2018

Leg 5 - Bora-Bora - Tonga via Suwarow och Niue

Det femte benet är uppdelat på tre delsträckor; den första mellan Bora-Bora och atollen Suwarrow på knappt 700 sjömil. Väl där har vi chansen att vila ut max 72 timmar, varefter vi seglar till Niue som är ett självstyrande land med täta kopplingar till Nya Zealand. Detta ben är ca 600 sjömil och på nytt har man möjligheten att vila i max 72 timmar före sista benet som är ca 200 sjömil och går till Kungariket Tonga. Detta blir den sista tävlingsseglingen för oss i World ARC eftersom vi lämnar gruppen i Fiji.
Vi startade i förrgår, torsdag, och är nu inne på vårt tredje dygn och vi hoppas vara framme i Suwarow före mörkrets inbrott på måndag.
Det har börjat bra och vi ligger i skrivande stund längst fram i ledet. Det är dock hälften kvar av första delsträckan och vi hoppas vinna vår klass så småningom.
Meteorologerna lovade väldigt svaga vindar de två första dygnen, men de löftena kom genast på skam. Vi hade friska vindar första dygnet och andra dygnet bjöd på en kavalkad av squalls, dvs kraftiga regnoväder med tillhörande starka vindar. Igår eftermiddag hamnade vi mitt i ett squallområde och kunde komma ut först efter flera timmar.
Idag har vi blivit kompenserade med härlig segling i vindar omkring 5-6 m/s. Bijou gillar dessa förhållanden, liksom vi!

No comments:

Post a Comment