Saturday 10 February 2018

Panama City - Galapagos del 1

Efter några dagar i Panama City på la Playita Marina skulle vi göra en dagssegling till en liten ögrupp strax utanför - Las Perlas. Med vår nya besättning Per (från Dalarna) och Mardy (från South Carolina) fick vi en härlig segling dit.
Vi hade haft kontakt med våra långseglarvänner Annika och Björn på s/y Moon och bestämt möte på Islas Contadoras i ögruppen las Perlas. Det blev ett kärt återseende och vi hade mycket att prata om. Vi fick dessutom alla deras spår efter seglingar i Stilla Havet, så nu ska vi kunna gå in på alla fräcka och svårtillgängliga platser där.
Fredag kl 11.00 var det start för leg 3 till Galapagos, en segling på ca 850 M. Vindarna såg ut att bli svaga och svårbemästrade, men det kan ju ändra sig under en vecka.
Första dagen var avslappnad och huvudpunkten som vanligt måltiderna och vindarna blev svaga som förutspåtts. Vår strategi är att försöka gå ca 3-4 dygn rakt söder ut för att sedan svänga västerut och därmed också få hjälp av en ganska stark ström. 
Natten blev stillsam och det slog i seglen på grund av den svaga vinden. Fast det blev en spännande natt för Per som hade vakten då vi mötte massor av cargos som skulle in i Panamakanalen.
Nästa dag blev desto mer händelserik. Vi fiskade för att försöka få en extra god middag och efter ett tag fick vi upp en mahi-mahi på 7-8 kg. Den ska vi smaska på ikväll och förmodligen någon dag till.
Mardy visade sig vara en fena på att både fiska och filéa.
I samband med tumulten då vi bärgade fisken åkte en livboj i sjön och vi fick en ofrivillig man-över-bord övning. Det gick väldigt smidigt, men det är förstås lättare att få ombord en livboj än en blöt människa...
Annars har vi det bra, tar våra vakter och bjuder varandra på goda matupplevelser.
På bilden ser vi en stolt Mardy posera med sin fångst.

Hälsningar från s/y Bijou

No comments:

Post a Comment