Sunday 7 January 2018

Rock´n roll

Vi är inne på andra dygnet av benet från St Lucia till St Marta. Starten från Rodney Bay var spektakulär; vi var 34 startande båtar som skulle passera en linje mellan en startboj och en startbåt. Precis som på en riktig regatta!
Det var första gången för Roger, men inte för Elisabeth som tävlat lite i sin ungdom.
Det regnade(!) och alla andra båtarna var väldigt taggade. Speciellt en tysk äldre man i en Sweden Yachts 45, dvs storasysterbåten till Bijou. Vi försökte mest att inte vara i vägen. Vad spelar några minuter i början för roll om man ska segla 815 M? Men Elisabeth erkände att hon fick en adrenalinkick.
När vi väl kommit iväg blev det en ganska rullig och bumpig historia och det är svårt att ligga kvar i kojen. 
Första dygnet präglades av lite meck. Vår extragenerator, lilla fröken Panda, som fungerat perfekt tidigare under säsongen blev plötsligt överhettad och stoppade. Suck! Skulle man vara tvungen att börja per omgående med att riva upp allt som omsorgsfullt stuvats i styrbords akterstuv! Jodå, så fick det bli. Några timmar senare var sjöfiltren rensade och impellern bytt och fröken Panda spann som vanligt igen.
Idag var det dags igen. Då Roger hade ett ärende till toaletten gick det inte att spola efteråt. Efter någon timmas arbete i sitt anletes svett konstaterade Roger att detta var ett jobb för proffs. Vi får fixa toaletten i Santa Marta.
Tur att vi har en reservtoalett!
Jag måste faktiskt erkänna att jag inte gav allt för att laga toaletten eftersom vi bekänner oss till tron att antalet fel alltid är konstant och vad kunde hända istället om detta fixades? Generatorn var dock för viktig för att hamna inom ett sådant övervägande.
Seglingen har gått bra så här långt och en majoritet av deltagarna har fått nöja sig med att se vår akter. Men det är fyra dygn kvar...

Hälsningar från Elisabeth, Roger och Per på s/y Bijou

No comments:

Post a Comment